Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016

Είδα ένα υπέροχο όνειρο...



...χθες το βράδυ, στο οποίο τα βραστά αβγά είχαν διακεκριμένο ρόλο. Αυτό, συν το ότι διαπίστωσα (όσο καιρό είχα το χέρι δεμένο) πως ο κ. Μήτσος (το στεφάνι μου) δεν ξέρει ούτε ένα αβγό να βράσει, με έκαναν να θέλω να σας αποκαλύψω τα μυστικά για το πιο επιτυχημένο αβγό που έχετε βράσει ποτέ. Βέβαια, βασική προϋπόθεση είναι η απεριόριστη και άδολη αγάπη μας προς τα αβγά. Διότι, το αβγό πρέπει πρώτα να το αγαπήσουμε και ύστερα να το βράσουμε. 
Θα χρειαστείτε: 
Ένα αβγό (κατά προτίμηση της κότας της Βιολάντως της τζαζλής ή της Δωροθέας της ηράκλως, που είναι από τα καλύτερα, διότι αν δεν παινέψεις τα αβγά σου θα πέσουν να σε πλακώσουν). 
Ένα μπρίκι. 
Μία ηλεκτρική κουζίνα που να διαθέτει μικρό μάτι. 
Νερό. 
Ένα κλουβάκι (για να βάλετε το κοτοπουλάκι, για τη σπάνια περίπτωση που το αβγό έχει προλάβει να επωαστεί). 
Κάποιον που θα προσέχει το αβγό σε περίπτωση που εσείς ξεχαστείτε στον υπολογιστή (το έχω πάθει). 
Πυροσβεστήρα (σε περίπτωση που δεν υπάρχει κάποιος άλλος να προσέχει το αβγό και εσείς ξεχαστείτε στον υπολογιστή). 
Τον Σκαρμούτσο, για να συνδράμει σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά. 
Μία σκληρή επιφάνεια για να σπάσετε το αβγό μόλις αυτό βράσει. 
Μία αυγοθήκη που θα τοποθετήσετε το αβγό για να το φάτε. 
Το τηλέφωνο της πλησιέστερης πιτσαρίας για την περίπτωση που αποτύχει ο βρασμός. 
Το τηλέφωνο του κέντρου δηλητηριάσεων (ποτέ δεν ξέρει κανείς τι του ξημερώνει). 
Τηλέφωνο γραφείου κηδειών (κατά προτίμηση του γραφείου "Τελεταί Μπούκουρας", του Ομίλου Μπούκουρα),σε περίπτωση που το τηλέφωνο του κέντρου δηλητηριάσεων δεν βοηθήσει. 

Εκτέλεση: 
Λαμβάνουμε προσεκτικά το αβγό, μην πέσει και σπάσει. Κατευθυνόμαστε στην κουζίνα μας. Τοποθετούμε το αβγό στο μπρίκι και προσθέτουμε τόσο νερό όσο να σκεπάσει το αβγό και αρχικά το βράζουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίζει να κοχλάζει, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αρχίζουμε να μετράμε το χρόνο, από εκείνη τη στιγμή: 3-4 λεπτά για τα πολύ μελάτα αβγά, 4 λεπτά για τα μελάτα και 10 λεπτά για τα σφιχτά. Μόλις το αποσύρουμε από τη φωτιά, το μεταφέρουμε αμέσως σε ένα μπολ με κρύο νερό για να διακοπεί ο βρασμός του και να παραμείνει στο επιθυμητό σημείο. 

Tip: 
Μπορείτε να τρυπήσετε την μύτη του αβγού με μια καρφίτσα, πριν το βάλετε στο σκεύος ώστε να μη ραγίσει από την πίεση. 

Bonus: 
Δείτε τον πιο γρήγορο τρόπο ξεφλουδίσματος αβγού εδώ.

Καλή επιτυχία! 

ΥΓ. Η συνταγή του βρασμού είναι κλεμμένη από εδώ.

49 σχόλια:

  1. 10 λεπτα ειναι πολλα για σφιχτά αυγά ,τζάμπα το ρευμα να πεις στον αρθρογραφο της συνταγης....
    εγω αυτο με το κάψιμο το παθαινω με τις φακες ! Δεν βαζω ποτέ το πρέπον νερο ,τις κλεινω σε χυτρα και μου εχουν καει πολλες φορές.Τελευταια τις σωζω όμως ,μετά απο 20 χρονια δοκιμων φυσικά...
    Και ο Μητσος ειμαι σιγουρη πως ξερει να βρασει αυγό και ν'αφησει αυτά που ξέρει,πες του!χαχαχαχα
    Ειμαστε φαν του αυγού!
    Καλή όρεξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πού να τρέχω τώρα στον Οργανισμό Λαπράκη, να ψάχνω για την αρθρογράφο; Θα το αφήσουμε έτσι!
      Τις φακές μόνο; Εμένα, σχεδόν όλα τα φαγητά σώζονται τελευταία στιγμή από βέβαιο κάψιμο!
      Λες να το παίζει άσχετος ο κ. Μήτσος και να μην είναι; Θα το διερευνήσω!

      Διαγραφή
  2. Μελάτο με πιπεράκι κι αλατάκι μπόλικο
    Μούρλια!!! κι ας μην είναι και της Μαλάμως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι, είναι μούρλια!
      Πάντως, κότα που να τη λένε Μαλάμω δεν έχω! Αλλά είναι ωραίο όνομα για κότα και όταν θα αποκτήσω καινούργια, έτσι θα την ονομάσω!

      Διαγραφή
  3. επειδή εγώ αυτή την στιγμή είμαι σε δύσκολη θέση, θα επιστρέψω για τον απαραίτητο σχολιασμό μετά το μεσημεριανό φαγητό, γιατί κάπως πείνασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ με την ησυχία σου! Δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω!

      Διαγραφή
  4. Τι μου κάμεις ..τι μου κανεις.. και ειμαι λατρης του αυγου.. η συνταγη είναι απαιχτη....δεν εχω πετυχει αυγο .. ετσι που θελω βραστο.. μεταξυ μελατου και σφιχτου... εχεις καμια συνταγή για την περιπτωση αυτή;χι.χι..αν και προτιμω το τηγανιτό οπως και να είναι ..και προπαντως τα δικα μας που ειναι αλανιάρικα... αν δεν ηταν η χαλιστερίνη στην μεση θα ετρωγα καθε μερα..... παω τωρα που μου ανοιξες την ορεξη.. για αυγουλάκια.. είδα οτι αρχισες και γραφεις και καλυτερα σου ευχομαι Αρτίστα μου να προσεχεις το χέρι .. και το εαυτό σου.. φιλακιααααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι αυτό που ζητάς θέλει 4 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα βρασμού!
      Κι εγώ έχω χοληστερίνη, αλλά παίρνω Lipitor. Των 10 mg!
      Είμαι καλύτερα Ρουλάκι και θα προσέχω να μην το κουράζω πολύ. Σήμερα θα ξεκινήσω και κάτι ασκήσεις που μου είπε ο γιατρός.
      Μεγάλο φιλί!

      Διαγραφή
    2. Και εγω το ίδιο φάρμακο παιρνω..χι.χι. αλλα ο αυγό ...αυγο.. να κόψω το κρέας ναι.. που το έχω κόψει δηλαδή...αλλά τα αυγουλάκια μου οχι..!! φιλί συμπάσχουσας στην χολιστερίνη..!!

      Διαγραφή
    3. Γι αυτό παίρνουμε το φάρμακο Ρουλάκι! Για να μπορούμε να τρώμε άνετα τα αβγά μας!

      Διαγραφή
  5. Ειλικρινά ευχαριστώ που μοιράστηκες μαζί μας αυτή τη θεσπέσια συνταγή. Αλλά αυτή η φωτογραφία, βρε παιδάκι μου, με έκανε να μου τρέχουν τα σάλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι οφείλω να κάνω Πίππι. Να μεταλαμπαδεύω τις γνώσεις μου!
      Είδες βρε παιδί μου τι ωραίες φωτογραφίες κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο;

      Διαγραφή
  6. Κι εγώ τα προτιμώ μάτια ή μελάτα τα αυγουλάκια! Στα μελάτα θρουλάω μέσα και ψωμάκι και βάζω και αλατάκι, και το τρώω σε φλιτζάνι του τσαγιού... όπως μου το έφτιαχνε η γιαγιάκα μου όταν ήμουν μικρή :)
    Γέλασα πολύ με τα υλικά που θα χρειαστούμε αλλά έλιωσα με το κοτοπουλάκι που μπορεί να έχει προλάβει να επωαστεί! Χαχα φαντάζεσαι;
    Γεια σου Αρτίστα και εύχομαι το χεράκι να είναι καλύτερα τώρα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πω πω! Τώρα που το λες, είχα κι εγώ μια γιαγιά που μου έδινε έτσι το αβγό! Καμία φορά μου το έδινε και ωμό, χτυπημένο με λίγη ζάχαρη! Ωραία χρόνια!
      Μην γελάς με την πιθανότητα της επώασης! Ποτέ δεν ξέρεις πότε και από πού θα σου πεταχτεί ένα κοτόπουλο! Πρέπει να είμεθα προετοιμασμένες για όλα!
      Το χέρι, καλυτερεύει, ευχαριστώ!
      Καλημέρα Μαρία Π.!

      Διαγραφή
  7. Η αλήθεια είναι οτι το φρέσκο αυγο απο δικια σου κοτα, ειναι αλλο πραγμα βρε παιδι μου!!μου θυμισες κατι αυγα που ειχα φαει στο ναυπλιο με ζεστο ζυμωτο ψωμι. αλλο πραγμα..
    H αναρτηση μου θυμιζει τον αδερφο μου, οποιος δεν μπορει να βρασει ουτε αυγο και μου λεει και αυτα να τα προσεχω εγω.
    εαν ποτε μεινει μονος του, δεν θελω να σκεφτω τι θα συμβει.

    Αλλα την αμαρτια μου θα την πω! Μπορει να ειμαι καλη μαγείρισσα αλλα το αυγο δεν μπορω να το ξεφλουδίσω.
    Θα δοκιμασω τον τροπο να σου πω εαν πετυχαινει, που αμφιβάλλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όποτε σε βγάλει ο δρόμος ξανά στο Ναύπλιο, να έρθω να σε βρω να σε φιλέψω αβγά με ζυμωτό ψωμί!
      Αδερφό δεν έχω, αλλά έχω γιο, τον οποίο έχω φροντίσει να τον μάθω και αβγά να βράζει και καμιά δεκαριά φαγητά να μαγειρεύει, όχι τίποτε άλλο, μα μην μου τον γυρίσει πίσω αύριο-μεθαύριο η όποια μέλλουσα νύφη μου! Μένει σε άλλο σπίτι και προς το παρόν δεν ξεχνάει τα φαγητά του, ούτως ώστε να καούν! Αλλά ποτέ δεν ξέρεις!
      Επειδή έτυχε να έχω βράσει αβγά χθες, προσπάθησα να ξεφλουδίσω ένα με τον τρόπο στο βίδεο, αλλά δεν τα κατάφερα. Μάλλον φταίει το ότι είμαι καπνίστρια και δεν μπορώ να φυσήξω πολύ δυνατά!
      Αν σου πετύχει, πες μου να ξέρω!

      Διαγραφή
  8. Εδώ θα κάτσω να θαυμάζω το αυγό σου!
    Δε με νοιάζει ποιος θα το βράσει, πώς θα το βράσει!
    Εμένα που με βλέπεις, έχω δει όνειρο με μελάτο αυγό, σκέτο σκάνδαλο.
    Βλέπεις, τα τελευταία χρόνια ανακάλυψα πως με πειράζουν και τα έκοψα μαχαίρι, αλλά η νηστική μελάτο ονειρεύεται!!
    Ελπίζω το χέρι να είναι καλύτερα!!
    Πάω μια βόλτα από τον Όμιλο Μπούκουρα, γιατί έτσι που με κόλασες νυχτιάτικα, μπορεί να το κάνω το απονενοημένο και να χρειαστεί..
    Φιλιά πολλά και καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγκρατήσου Μεμαρία!
      Μην υποκύπτεις στον πειρασμό!
      Είσαι δυνατός άνθρωπος και δεν θα αφήσεις να σε παρασύρει ένα μελάτο!
      Αχ ευχαριστώ, το χέρι πάει καλύτερα, του ξεκινάω και κάτι ασκήσεις σήμερα και θα δούμε!
      Κίσιζ Μεμαρία!

      Διαγραφή
  9. Ναι ρε παιδιά, τι καημός, κι εγώ ανακάλυψα ότι με πειράζουν τα τελευταία χρόνια κι είχα φάει τόσα πολλά τα προηγούμενα.. Κλαψ.. :( Καλό βράδυ, καλό ξημέρωμα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάλι καλά να λέμε, που πρόλαβες να φας πολλά!
      Έχεις τουλάχιστον τις αναμνήσεις!
      Σκούπισε το δάκρυ σου και κάνε υπομονή κι ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός, κάνε υπομονή μια λεμονιά ανθίζει στη γειτονιά!
      Καλημέρα Μία Πέτρα!

      Διαγραφή
  10. Θέε μου! Αυτό δεν είναι συνταγή! Αυτό είναι το Malleus Maleficarum για τις κότες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι Leo De Stino! Ή κάνουμε πραγματείες ή τίποτα!
      Διότι είναι σοβαρό το βλογ και δεν με παίρνει να κάνω μισές δουλειές!

      Διαγραφή
  11. οι προυποθέσεις για το βράσιμο αυγού με έκαναν να κλάψω πρωινιάτικα, ναν είστε καλά ανεκπλήρωτο να μας μαθαίνετε πάντα χρήσιμα πράγματα, ασπασμός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να κάνω η ρουφιάνα; Πρέπει να σας μαθαίνω ότι ξέρω, για να γίνετε χρήσιμοι στην κοινωνία.
      Αααααααααααχ...

      Διαγραφή
  12. Εδώ τον θέλω, τον Μήτσο!

    https://www.youtube.com/watch?v=qAc2c5QJShM

    ΑΦιλάκιααααααααααααααααααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέλειο είναι το βίδεο! Αυτές οι χοντρές μοιάζουν πολύ με εκείνες που φτιάχνει η πολυαγαπημένη μου Lorioz, η οποία έχει κάνει και αυτή που χρησιμοποιώ ως άβαταρ!
      Και η οποία Lorioz γεννήθηκε στη Γαλλία το 1954 και σπούδασε στη σχολή Superieurs des Arts Appliques στο Παρίσι. Και στα έργα της φαίνεται να περιπαίζει την έννοια της θηλυκής ομορφιάς των περιοδικών για τις γυναίκες , παρουσιάζοντας ευτραφή γυναικεία κορμιά από την πίσω πλευρά (πλάτη και τεράστια οπίσθια) σε στιγμές εξαιρετικά χαλάρωσης ή περισυλλογής!
      Για την περίπτωση που δεν έχεις δει τα έργα της, σου παραθέτω τον σύνδεσμο της ιστοσελίδας της: www.lorioz.com
      Όσο για τον κ. Μήτσο, θα του κάνω μαθήματα απλής μαγειρικής, ξεκινώντας, φυσικά από το βράσιμο του αβγού!
      Μπιζούδια Άιναφετς!

      Διαγραφή
  13. Όλα αυτα ειναι απαραίτητες προϋποθεσεις για τη σωστη προετιμασια παρασκευης;;;;
    Θελω μονο το ασπράδι, σας χαρίζω τον κρόκο χεχεχεχεχ
    Καλό ξημέρωμα
    φιλια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε ναι, αλλιώς δεν κάνουμε τίποτα!
      Δεκτή η μοιρασιά! Να φανταστώ ότι κρατάς τα ασπράδια για να κάνεις μαρέγκες και να φτιάξεις πάβλοβα, ε;
      Κίσιζ Αριάδνη Στ.!

      Διαγραφή
  14. Δεν είχα αναρωτηθεί ποτέ αν μπορεί κάποιος να μην ξερει να βραζει αυγό, γιατί δεν πίστευα ότι δεν υπάρχει μέχρι που με ρώτησε ένας φίλος μου για σφιχτά αυγά (ευκολάκι) και του είπα απλα βαλτο στο μπρίκι κ αστο κανα δεκάλεπτο (στνταγή για αρχάριους)!
    Τώρα θα του στείλω και αυτή τη συνταγή να έχει και ποικιλία!!! Χεχε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε τώρα θα ξέρεις δύο. Τον φίλο σου και τον κ. Μήτσο!
      Όλοι αγαπάμε αβγά!

      Διαγραφή
  15. Αρτίστα μου εγώ θα καλοπαντρευτώ για τα αυγά μου, τα μακαρόνια μου και τα καταπληκτικά μου τοστ! (πλάκα κάνω είμαι καταπληκτική μαγείρισσα!)
    Πάντως δεν με άφηνε να σχολιάσω, δεν ξέρω ποιος ή τι με σαμποτάρει αλλά θα χάσουμε τα αυγά και τα πασχάλια και τι θα βράσουμε μετά; Οεο;
    Σου στέλνω ένα φιλί για καληνύχτα, ελπίζω να νιώθεις καλύτερα με το χέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχεις φάει αβγό από τα χέρια μου, γι αυτό μου κοκορεύεσαι! Όταν τα ψήνω, όλη η γειτονιά λιποθυμάει από την ευωδία και ακούγεται ένας ψίθυρος από τους γείτονες που βγαίνουν στα μπαλκόνια "Πάλι η Αρτίστα φτιάχνει τοστ"!
      Κι εμένα δεν με άφηνε να απαντήσω, αλλά νομίζω είναι θέμα του του μόντεμ μου, διότι δεν μου ανοίγουν οι σελίδες. Πιστεύω να το διευθετήσω σύντομα. Τώρα είμαι στο σπίτι του γιου μου, από όπου και απαντώ στα σχόλια τούτα!
      Το χέρι καλυτερεύει, βέβαια το δένω δυο τρεις ώρες τη μέρα ακόμα!
      Καλό Σαββατοκύριακο διπλανή!
      Κίσιζ!

      Διαγραφή
  16. Τα καταφέρνω στο βράσιμο όμως για να τα ξεφλουδίσω φυσώντας τα δεν το βλέπω να γίνεται.
    Νάσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμείς δεν τα καταφέραμε να τα ξεφλουδίσουμε με το φύσημα, παρόλα αυτά γελάσαμε πολύ προσπαθώντας το!
      Καλημέρα σας κ. Κονταρίνη!

      Διαγραφή
  17. http://www.gifbin.com/bin/022015/reverse-1424685734_skull_egg_mold.gif

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βγαίνει και σε άλλα σχέδια το στένσιλ;

      Διαγραφή
    2. Αμέ....
      http://static.boredpanda.com/blog/wp-content/uploads/2015/09/cat-shaped-egg-mold-sunny-side-breakfast-fb2__700.jpg

      http://g01.a.alicdn.com/kf/HTB193P2KpXXXXalXXXXq6xXFXXXh/Cook-Fried-font-b-Egg-b-font-Pancake-OWL-Shape-Shaper-Mould-Mold-Kitchen-Tool-Lovely.jpg

      http://www.mfirsthome.com/wp-content/uploads/2015/07/Smile-Face-Egg-Ring-Mould-1.jpg

      http://g03.a.alicdn.com/kf/HTB1zuhKIXXXXXbYXXXXq6xXFXXX9/Free-Shipping-Rabbit-font-b-Silicone-b-font-font-b-Egg-b-font-font-b-Mold.jpg

      και αν δεν σας αρέσουν τα ζωάκια:

      http://g01.a.alicdn.com/kf/HTB1688NHVXXXXckXFXXq6xXFXXXm/Min-order-head-shaped-silicone-egg-mold-omelet-Creative-clown-head-fried-egg-mold-ring-fry.jpg

      αλλά και κάτι πιο λιτό και απέριττο, πλην όμως εύληπτο (κυριολεκτικώς):

      https://i.ytimg.com/vi/DQHgZ264sBM/maxresdefault.jpg

      Διαγραφή
  18. Αρτίστα του αβγού, καλησπέρα! Πολύ την απόλαυσα τη συνταγή σου και διαβάζοντας πως έχεις κι εσύ το χέρι σου (τενοντίτις να υποθέσω;) ήθελα να εκφράσω τους συναδερφικούς μου χαιρετισμούς και την αλληλεγγύη μου (στο μπανταρισμένο χέρι αναφέρομαι). Τώρα για αβγά μελάτα δεν τρελλαίνομαι, αλλά ένα τηγανητό στο σαγανάκι με μπόλικο λαδάκι, ευχαρίστως θα το έτρωγα. Και το Κρεστόρ για επιδόρπιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρχικά να πω ότι είμαι βαθύτατα συγκινημένη, διότι διαπιστώνω ότι τη λέξη "αβγό" την γράφεις με "β" (κατά Μπαμπινιώτη) και ουχί με "υ" (κατά Τριανταφυλλίδη)! Και ναι, τενοντίτις ώμου!
      Ευχαριστώ πολύ για τη συμπαράσταση και ελπίζω κάποτε να μας περάσουν οι τενοντίτιδες, πράγμα το οποίο χλωμό το βλέπω!
      Καλά τα αβγά, δεν λέω, αλλά κι αυτά τα επιδόρπια με τις στατίνες, έχουν ουκ ολίγες παρενέργειες!
      Αλλά, δεν βαριέσαι, μια ζωή την έχουμε κι αν δεν φάμε και κανένα αβγό να τη γλεντήσουμε, τι θα καταλάβουμε τι θα καζαντήσουμε, που λέει και το σχετικό άσμα!
      Καλώς ήλθες εδώ πέρα μέσα Μαρία Καννελάκη!

      Διαγραφή
  19. θέλω να πω πως πολύ πρόσφατα δοκίμασα τον τρόπο καθαρίσματος αβγού που δείχνει το gifάκι και απέτυχα...στη σχολή μου είχαμε ένα ολόκληρο μάθημα αφιερωμένο στο βράσιμο του αυγού...κρίμα που δεν έμαθα τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κιπ ον τράινγκ Ερισαδέσου!
      Κι εμείς αποτύχαμε παταγωδώς και οικογενειακώς!
      Αλλά το Πάσχα, που θα βράσω πολλά, θα ξαναπροσπαθήσουμε!
      Όσο για το βράσιμο, τι να σου μάθουν κι οι σχολές; Μπορούν να συγκριθούν με τις συνταγές της Αρτίστας;
      Καλώς ήλθες εδώ πέρα μέσα Ερισαδέσου!

      ΥΓ. Σε περίπτωση που ξαναπεράσεις, να ξέρεις ότι θα σε αποκαλώ Ερισαδέσου, διότι βαριέμαι να αλλάζω το πληκτρολόγιο ή να κάνω κόπυ πέιστ! Αν δεν σου αρέσει μπορώ να σε λέω και Λίζα!

      Διαγραφή
  20. Μ' αρέσει που έβαλες το link της συνταγής!
    Κι έπεσε το μάτι μου στο από πάνω σχόλιο: μπορώ να σε φωνάζω Λίζα!!!
    Δεν υπάρχεις!11
    Φιλιά! Περαστικά στο δεμένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά! Να μην αναφέρω την πηγή; Δεν θα ήτο πρέπον!
      Υπάρχει λόγος για το Λίζα. Συναναστρεφόμουν κάποτε έναν Ιάπωνα τον Γασουχίρο, ο οποίος είχε γνωρίσει μία Λίζα και την φώναζε Erisadesu στα ιαπωνικά. Άρα, πρέπει να σημαίνει Λίζα το Erisadesu!
      Το δεμένο το έλυσα, με ξαναπόνεσε, το ξαναέδεσα και έχω πειστείπλέον ότι θα μείνω παρέα με τον πόνο μου για το υπόλοιπο του βίου μου!
      Κίσιζ Γούμαν!

      Διαγραφή
  21. Ο δικός μου τρόπος είναι λίγο διαφορετικός ("μην το δοκιμάσετε μόνοι στο σπίτι", που λένε).
    Σε μικρό κατσαρολάκι βράζω πρώτα το νερό, ρίχνω λίγο αλάτι και τοποθετώ με κουτάλι τα αυγά. (4 χωρά το συγκεκριμένο κατσαρόλι).
    Για μεταξύ σφιχτού-μελάτου 6 λεπτά. Εν συνεχεία, κλείνω το μάτι και τα υπόλοιπα δυστυχή "σφίγγουν" θέλουν δε θέλουν!
    Συνήθως αυτό, το τελευταίο βήμα με το μάτι το λησμονώ... οπότε, κάποια στιγμή, νομίζω πως αναστήσαμε (στρακαστρούκες τα υπόλοιπα, καθώς το νερό εξατμίζεται... Άσ' τα! Εξ ου και η αρχική συμβουλή!)

    Καλώς σε (ξανα)βρίσκω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μία φορά το έκανα έτσι, αλλά μόλις τα έβαλα στο ζεστό νερό έσπασαν αμέσως. Ίσως επειδή ήταν από το ψυγείο τα αβγά!
      Τώρα το στοίχημα στην οικογένεια είναι να καθαρίσουμε ένα αβγό με το τρόπο που το κάνει ο τύπος στο βίδεο!
      Καλώς ξαναήλθες εδώ πέρα μέσα Νατάσα Ν.!

      Διαγραφή
  22. Εγώ πάλι έπαθα σύγχυση! Δεν θυμάμαι πώς έγραφα το αβγό-αυγό τόσα χρόνια!
    Επίσης γιατί δεν είχα σχολιάσει ενώ είχα πάει και στα λινκς και καθαρίζω έκτοτε το αυγό μου με τον τρόπο του βίδεο! Και τώρα αυγό ή αβγό τρώω. Από αλανιάρα κότα μας οφ κόρς!
    Σμουατς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι κι εγώ με "υ" το έγραφα, αλλά πρέπει να ακολουθώ τη μοντέρνα γραμματική κι έτσι το γράφω με "β"!
      Λογικό είναι να μπερδευτείς και να νομίζεις ότι είχες αφήσει σχόλιο, αφού επισκέπτεσαι πάρα πολλά βλογς!
      Το σημαντικό είναι ότι πλέον φυσάς τα αβγά για να τα καθαρίσεις και το ότι τα τρως!
      Κίσιζ!

      Διαγραφή

ότι προαιρείσθε...

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.